Fritz C B Hellstrøm(36) reiste i 1946 fra Stockholm til Oslo. Her, etablerte han sammen med sin kone samme år Hellstrøm flygel & pianofabrikk i en låve utenfor sentrum.
Bedriften var allerede fra starten opptatt av å utvikle tidsriktige pianomodeller utført i materialer av høy kvalitet.
Produksjonen økte og i 1956 flyttet fabrikken til sine nåværende lokaler på Brattlikollen i kort avstand fra Oslo sentrum.  

 
Det ble produsert ca. 300 instrumenter i året, og på denne tiden arbeidet ca 30 personer i bedriften. 
I 1968 gifter Hellstrøm seg på ny. Hans kone Reidun og hennes Sønn Trond Sveen tar etter hvert aktivt del i bedriften.
På grunn av økt konkurranse og upraktiske og kostbare arbeidsmetoder opphører produksjonen i 1983. Det var da blitt bygget ca 6000 instrumenter totalt. Fritz Hellstrøm var virksom i bedriften frem til sin død den 25.mars 1985.
  
Trond Sveen Hellstrøm er utdannet tekniker og pianostemmer og har lang erfaring fra produksjon og restaureringsarbeid. Han tar over som eier og daglig leder i 1984 og bedriften får navnet: Hellstrøm Flygel & Piano. Forretning og verksted blir i samme bygning som tidligere.
Genuin interesse og seriøs satsing på restaurering av eldre flygler og pianoer, har medvirket til økt aktivitet på verkstedet, med oppdrag fra hele landet. Bedriften har i dag en solid ramme av dyktige håndverkere som kontinuerlig søker å perfeksjonere sine kunnskaper.
  
Året 1990 var en milepæl i bedriftens historie. Da ble samarbeidet med den tyske pianoprodusenten Ed. Seiler pianofortefabrikk i Bayern etablert.
SEILER (se presentasjon under ”Nye intrumenter”) en meget gammel og anerkjent flygel og pianoprodusent blir i dag markedsført og solgt i Norge gjennom Hellstrøm Flygel & Piano som enforhandler.
Noen år senere ble sortimentet komplettert med kvalitetsinstrumentene fra Schulze Pollmann. De Italienske flyglene og pianoene innehar imponerende kvaliteter sett i forhold til et behagelig pris nivå.  
 
Noe senere etableres kontakten med Tsjekkiske SEIDL & SOHN, også disse har meget respektabel kvalitet og personlig preg.
Hellstrøm Flygel & Piano kan således levere alle tjenester og instrumenter som kreves for å hevde seg i dagens marked.